In 2006 besloten wij naar een grand prix van de Formule 1 te gaan. Na de kalender en de prijzen van de kaartjes bekeken te hebben, was het besluit snel genomen; Hongarije zou het worden. De race wordt gehouden net buiten Budapest op de Hungaroring. Hongarije kent prachtige natuur en de prijzen zijn er goed te doen. Met de Lonely Planet in de aanslag stippelden wij een route uit, met als middelpunt de Grand Prix. 

De eerste Hongaarse plaats die wij bezochten was Ötteveny. We verbleven hier in het Chateau Földvary Hotel. Een gebouw dat nog wel herinnerde aan hoe chique het ooit geweest was. Tegenwoordig is het prachtig opgeknapt, aldus de foto`s op bookings.com. Gelukkig, want het gebouw verdiende beter dan wat wij toen aantroffen. Gelukkig was het weer prachtig, dus hebben we wat kunnen wandelen in de omgeving. Het was oogsttijd en in Hongarije beheersen ze de kunst om het hooi hoog op de kar te stapelen ontdekten wij. Het stro wordt er op grote hopen gegooid en ligt te rotten. Zonde, denken wij als paardenmensen dan...

Na Ötteveny voerde onze reis richting het Balaton meer. We wilden rijden in de richting van Veszprém. We besloten binnendoor te rijden, om te genieten van het landschap en de historische gebouwen. 

De reis naar Veszprém was al prachtig, maar Veszprém zelf is ook een aanrader. 

      

Na een verblijf in Veszprem ging onze rit richting Sümeg. Eigenlijk in de hoop daar een betaalbare hotelkamer te vinden met airconditioning, want het wast bloedheet tijdens de voorgaande dagen. We vonden helaas geen airconditioning, maar wel een prachtige oude burcht op een heuvel. 

Na een verblijf in Sümeg besloten we dat er toch echt een hotel met airconditioning moest komen. Onderweg van de Oostenrijkse grens richting Ötteveny hadden we al een bord gezien van Hotel Szidonia, waarbij airconditioning genoemd werd. Precies wat we zochten, aangezien het hotel ook nog eens in de richting van Sopron lag, de kant die we op wilden. Hotel Szidonia, aangesloten bij de Schlosshotels & Herrnhauser keten bleek geen teleurstelling.

Ook Sopron was zeker geen teleurstelling. Dit is net een sprookjesstad, met alle prachtige oude gebouwen.

Na een verblijf in Sopron was het tijd om te rijden naar Budapest voor de Formule 1. We wilden er op vrijdagmiddag zijn, zodat we de boel een beetje konden verkennen en we op zaterdag de kwalificatie konden bekijken op het circuit. 

Uiteraard hebben we ook Budapest eens goed bekeken. Ons hotel zat pal aan het Heldenplein, een prachtige eregalerij met standbeelden. 

Een bezoek aan Castle Hill hoort er natuurlijk ook bij als je in Budapest bent. Met de kabelbaan naar boven toe was een mooi gezicht, met de prachtige brug over de donau. Boven op Castle Hill is het uitzicht over de donau met daar langs alle mooie gebouwen echt heel bijzonder. Een aanrader!

Na het genieten van Budapest was het tijd voor de formule 1. Een heerlijke race, waarbij Jenson Button na een tombola door de regenval zijn eerste race won. De foto`s zijn hier te vinden.

Na Budapest en de Formule 1 besloten we in de richting van het natuurgebied Aggtelek te rijden. Helaas ontdekten wij al snel dat veel accomodatie die in onze Lonely Planet stond al niet meer in bedrijf was. Goed zoeken dus om ergens een overnachting te vinden zo nu en dan. In de regio Aggtelek kwamen we genoeg moois tegen, ondanks dat het maar niet op wilde houden met regenen. 

 

Na enkele dagen van onophoudelijk regenen besloten wij om de neus van de auto huiswaarts te keren. 

Alle foto`s van de reis.