Met het huidige winterse weer is het natuurlijk genieten van alle prachtige dingen om ons heen. Maar het is ook een ideale gelegenheid om te genieten van de vogels, die zich, mits bijgevoerd, wat dichter rond het huis wagen en zich dus ook makkelijker laten fotograferen. 

Onze tuin is de hele dag door een geroezemoes van vinkjes, meesjes, musjes (huis-, hegge- en ringmus), met daar tussendoor de bakkeleiende merels, wat spreeuwtjes en natuurlijk de roodborsten die hun domein fel verdedigen. Maar er zijn nog veel meer andere vliegende gasten te zien in deze tijd. 

Want als je dan even niet oplet, zou je zomaar de kramsvogel missen die ineens in de sierappel vlak voor het huis zit. Of die gaai die een hapje mee komt eten van al het lekkers dat wij in de tuin hebben staan. 

Maar het leukste is het natuurlijk stiekum toch als de buizerd ineens vlak voor je op een paal zit, of als de torenvalk ineens weer de uilenkast komt bezoeken om te schuilen voor de winterse omstandigheden. 

Nou ja, wie het ook is, welke kleur ze ook hebben en wie of wat ze ook eten, bij ons zijn ze altijd welkom, mits ze zich op de foto laten zetten natuurlijk. Hieronder wat eerste winterse vogelfotootjes. Ik zal het zo nu en dan updaten. 

142A5832 800

142A5855 800

142A5815 800