Op 25 oktober jl mocht ik aanwezig zijn bij de Pretendenthoeve Supportersmeeting. Een bijzondere gebeurtenis; In 2014 bestaat de Pretendenthoeve 45 jaar. In al die jaren hebben Gerrit Willem van Norel, zijn vrouw Roelie en hun vier kinderen het familiebedrijf in het Gelderse ‘Wapenveld’ op de internationale kaart gezet. De bekende slogan ‘Het dressuurgeweld uit Wapenveld!’ klinkt veel paardenliefhebbers dan ook welbekend in de oren. In 2014 is Gerrit Willem 70 jaar geworden en nu wordt het bedrijf gefaseerd overgedragen aan André en Martin. Dit alles willen supporters niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom werd er een een uniek paardenfestijn georganiseerd. 

Die woorden waren niet gelogen. Het was echt een prachtig evenement voor paardenliefhebbers. Hieronder een paar van de highlights. Onderaan de pagina staan de thumbnails. De komende dagen zullen er meer volgen. 


Gerrit Willem en Roelie worden opgehaald met de wagen. 

 


De start van het evenement was de aankomst van Roelie en Gerrit Willem bij de aardappelfabriek vlakbij De Heuvelruiters in Wezep. Daar werden ze opgewacht door de marathonwagen van Baudy met daarvoor een uphill nakomeling. Voorgegaan door een dame met vlag werden zij vervolgens met de wagen de rijhal van De Heuvelruiters binnen gebracht. Voor Gerrit Willem was het tot dat moment allemaal nog een grote verrassing. 


De binnenkomst in de rijhal van De Heuvelruiters in Wezep

Er stond een heel mooi programma opgelijnd, dat tot in de fijnste details was uitgewerkt. En het mag gezegd worden; het liep op rolletjes. Complimenten aan de projectgroep die dit alles heeft voorbereid én uitgevoerd. Aan alles was gedacht en er stond een waar leger aan fotografen te trappelen, waar ik er één van mocht zijn. Het voelde als een hele eer om hier op deze manier een bijdrage aan te mogen leveren. Het trok veel bezoekers, die de prachtig aangeklede rijhal een warme en gezellige sfeer gaven.


De kleinkinderen van de familie Van Norel zijn ook van de partij natuurlijk

Er werd een programma gepresenteerd dat voor iedere paardenliefhebber wel iets te bieden had, van het Dressuurgeweld uit Wapenveld, tot de prachtige tuiger met Nico Calis en van de Super PK race tot Voltige. Zelfs een demonstratie van de politiehonden van PHV Samen Sterk stond op het programma. Er werd medewerking verleend door vele bekendheden uit de paardenwereld, zoals de familie van Silfhout, Femke Beljon, Emmelie Scholtens, Johan Hamminga, Johan Knaap, Kirsten Brouwer en ga zo maar door. Maar liefst 80 vrijwilligers en deelnemers werden er op de been gebracht. 


Door Nico Calis werd op hoog tempo een demo gegeven. Nico Calis was om nog een andere reden dan de mooie demo uitgenodigd; de Pretendenthoeve slogan "Het dressuurgeweld uit Wapenveld" is van hem afkomstig. Als dank mocht hij een statiedeken in ontvangst nemen. 


Nico Calis neemt bezit van de rijhal met een prachtige demo

Door Politiehonden vereniging Samen Sterk werd een spannende demo gegeven met verschillende honden. Ook hier was sprake van een link met de Familie van Norel; Roelie van Norel is niet onbekend met het trainen van honden! 


Een demo met politiehonden van PHV Samen Sterk

Er zijn prachtige shows gegeven, door paarden of de nakomelingen daarvan die direct of indirect een link hebben met de Pretendenthoeve, zoals Gotcha-Utopia, Aston Martin NL, Charmingmood, Winningmood, Zhivago, Kimberly. En natuurlijk was er een bijzonder rol weggelegd voor Expression en Uphill, waarvan de laatste een weergaloze drafreprise liet zien die het publiek op de banken kreeg. 


Er waren tal van bijzondere momenten, zoals het in ontvangst nemen van een mooi kado dat aan de Familie van Norel werd geschonken door de supporters; een schilderij van Expression. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Expression, gereden door Diederik van Silfhout. 


Het kado voor de familie Van Norel wordt uitgereikt

Expression kijkt met belangstelling toe hoe Gerrit Willem een prachtig schilderij van Expression als kado in ontvangst neemt.

Door een team van Lieke Rooijmans werd een indrukwekkende voltige show gegeven op een nakomeling van Cabochon. 


Een prachtige voltige show

En dan was er natuurlijk de Super PK Race.  De gebroeders Andre, Martin en Wichert van Norel namen het op tegen enkele andere experts op het gebied van het voorbrengen van paarden. Iets waar Andre en Martin natuurlijk ook zeer bedreven in zijn. En hoewel je zou verwachten dat die expertise bij het stoelendansen-met-shetlanders-voor-gevorderden goed van pas zou komen, ging niemand minder dan Wichert van Norel er met de overwinning vandoor!


Klaarzetten voor de stoelendans


Wichert van Norel wint op verrassende wijze de Super PK-race

Uit de handen van Callista Leeuwerke mochten Gerrit Willem en Roelie nog een mooi kado ontvangen; een vooraankondiging van een te ontwikkelen Glossy Pretendenthoeve Magazine. Emmelie werd de rijhal binnengebracht door Baudy Heemskerk met een Uphill voor de oranje wagen. Oranje is overigens al sinds het prille begin de huiskleur van de Pretendenthoeve. 


Gerrit Willem en Roelie nemen als kado de vooraankondiging van de Glossy in ontvangst.

Rond de klok van 22:00 was het tijd voor de trekking van de loterij. Er waren prachtige prijzen te winnen, van een vleesschotel van Ter Weele, tot een dekking naar keuze van een hengst van de Pretendenthoeve. 


Trekking van de loterij door de Familie van Norel

Dit hele evenement en alle voorbereidingen zijn geheim gebleven voor Gerrit Willem tot het allerlaastste moment. Zolang alles maar digitaal bleef was dat wel te doen, want Gerrit Willem maakt geen gebruik van bijvoorbeeld Facebook, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in alle voorbereidingen. Geen Facebook hebben, dat kan natuurlijk niet meer, dus kreeg Gerrit Willem zijn eigen Feestboek. Maar deze is uniek; een boek gevuld met verhalen en foto`s van de supporters van de Pretendenthoeve, speciaal voor de familie van Norel. 


Gerrit Willem en Roelie ontvangen het "Feestboek" van Emmelie Scholtens

Als afsluitende act was er aandacht voor Uphill. We mochten kennismaken met de Uphill parade, bestaande uit maar liefst acht Uphill nakomelingen. Christa Larmoyeur en Aston Martin NL nemen deel aan de afsluitende parade samen met Uphill en de Uphill parade. 


De Uphill parade. Een terugkerend fenomeen?

Uphill bij de afsluitende Uphill parade

Christa Larmoyeur met Aston Martin NL bij de afsluitende Uphill Parade
 


Ook Uphill ontbrak niet, even samen op de foto natuurlijk!
Uphill vond het ook een te gek evenement...

Alle foto`s van dit evenement.