Paarden van de Koning op Paleis het Loo in Apeldoorn. Een jaarlijks evenement, wat wij toch maar eens bezochten, met de camera in de hand. 

Ook in 2013 verzorgde het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag traditiegetrouw de jaarlijkse presentatie met paarden en rijtuigen op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Ondanks wisselende weersomstandigheden besloten wij toch maar te gaan kijken. Het evenement vindt immers zo`n beetje plaats in onze achtertuin. En zoals iedeer nadeel z`n voordeel heeft; het weer sloeg iedere keer om van prachtig zonnig met mooie wolken, naar zware regen. En dat geeft toch mooie foto`s.

Tijdens dit evenement wordt er gereden met verschillende aanspanningen van rijtuigen, zoals de Gala Glas Berline met afwisselend een vierspan Gelderse of Friese paarden. Een Brik met een zesspan KWPN-paarden wordt op de ‘postiljon-manier’ gemend, waarbij het linker voorpaard wordt bereden door een ‘postiljon’. Daarnaast wordt er gereden met Duc of Zelfrijwagen met een tweespan Friezen, de jachtwagen met een tweespan KWPN-paarden, de Landauer met een vierspan Friezen, postiljon gereden en de Pony Tonneau.

De aanspanningen worden gepresenteerd met de bijbehorende tuigages en kleding, zoals het gala tuigage bij de Gala Glas Berline, het gedraaide tuig bij de Duc of zelfrijwagen, het ponytuig, het diensttuig en het galon tenue.

  

In de koetshuizen zijn de koninklijke auto’s te bezichtigen, zoals de Amerikaanse Winton uit 1924 van koningin Emma, de Mercedes 300 cabriolet van koningin Wilhelmina en de Fiat coupé van prinses Beatrix en prins Claus.

  

Mijn persoonlijke favoriet van de dag was toch wel de Minerva van Prins Hendrik. Wat een prachtige auto! 

Bekijk hieronder alle foto`s van dit evenement.