IMG 0087 resize logo

De Gortelse heide staat op het moment weer in bloei. Wij proberen altijd om daar tijdens de bloeiperiode even heen te gaan, want het is een prachtig gezicht. Gelukkig verveelde Bobcat zich vandaag ook enorm, dus togen we gezamenlijk naar de heide. Groot feest natuurlijk, want A) het is aandacht en B) om op de heide te komen met 2 honden, moeten we met de auto. 

Hoewel aandachtspons Dozer allang en breed naast de auto stond en Bobcat nog probeerde enigzins elegant de auto uit te komen, had Bobcat toch gelijk beet; een wandelaar,die naar Rozenbooms ijsspecialiteiten was gewandeld, zo herkende Bobcat direct, moest even stoppen bij Bobcat om zijn natuurlijke schoonheid van dichtbij te bewonderen. De visuele serenade werd afgesloten met de voor Bobcat bekende woorden; "geweldige hond." Dit was tegen het zere been van Dozer. Alsof hij er niet stond of zo? Maar hoezeer Dozer ook probeerde de aandacht te trekken, het mocht niet baten. Geen goed begin natuurlijk voor Dozer. 

IMG 0112 resize logo

Dan maar lekker wandelen langs de prachtige hei. Vol in bloei, dat staat goed bij de natuurlijke teint van Dozer. 

Met wandelen is Bobcat toch wel een beetje het spreekwoordelijke blok aan het been van Dozer. Dozer is namelijk gek op wandelen, maar kan zijn enthousiasme goed beteugelen. Een eigenschap die Bobcat niet zo goed beheerst. Bobcat gaat altijd all-in. Per definitie. En dat begint natuurlijk al in de auto! Nog voor wij het erf af rijden is Bobcat al helemaal hyperdepyper als een soort Usain Bolt op speed! Tegen de tijd dat de eerste heideplantjes langs zijn voetzooltjes glijden, is het natuurlijk al een groot hijgconcert van enthousiasme bij Bobcat. Rustaaaaag! Want Bobcat moet niet oververhit raken natuurlijk.  Na een paar minuten wandelen toch maar even op een bankje zitten en rustig bijkomen van de spannende gebeurtenissen. Je zou haast zeggen dat Bobcat de heide nog nooit eerder gezien had, maar niets is minder waar. 

IMG 5853 resize logo

Bobcat bezocht de heide al van pup af aan! Op de foto is overduidelijk te zien dat ook toen de heide al iets losmaakte bij hem!

Maar goed, Dozer is Dozer, die is altijd uitermate beheerst (de optie voor bezoekers om te reageren onder dit bericht is uitgezet.....) dus die wacht netjes tot Bobcat weer een beetje op adem gekomen is. En net als de Oranjes in Lech, laten Bobcat en Dozer vervolgens natuurlijk wat staatsieportretjes schieten in de hei, want dat vinden de baasjes zo leuk. Vervolgens zitten ze dan een uur achter de computer; "ah die is leuk. Ja en die, oh en die, oh wat een kop toch hé? En moet je die zien, die zemen lap, geweldig." Rare baasjes.... En daarna zit de baas altijd als een bezetene op die plank met knopjes te rammen en roepen ze de rest van de dag; "jullie zijn populair jongens!". Het zal wel. 

Na de staatsieportretjes nog even een klein stukje gewandeld en toen weer met de stoere Landcruiser naar huis! Dat hele gedoe op de heide hoeft allemaal niet van Dozer. We kunnen toch ook gewoon een ritje maken? 

Hieronder alle staatsieportretjes van de mannen. 

Gortelse hei 2016 Gortelse hei 2016 Gortelse hei 2016 Gortelse hei 2016 Gortelse hei 2016 Gortelse hei 2016