We wonen er bijna om de hoek, ik rijd er dagelijks langs onderweg naar mijn werk, maar hoe het er van binnen uit ziet? Geen idee. Ik heb het over Paleis het Loo. Dat prachtige en statige gebouw aan de rand van Apeldoorn. We zijn er wel een keur geweest tijdens de Paarden van de Koning in 2013, maar toen zijn we niet binnen geweest. Daar moest maar eens verandering in komen, dus zijn we er afgelopen zondag geweest. 

De statige wijze waarop het Paleis je als bezoeker ontvangt is indrukwekkend. Het Paleis is in prachtige staat en lijkt haast nieuw. 

De begane grond en de eerste verdieping van het Paleis zijn open voor het publiek. De tour door het Paleis laat zien hoe het Paleis sinds de 17e eeuw bewoon is geweest. Zonder flitser en statief is het een enorme uitdaging om nette foto`s te maken. En aangezien flitsen niet mag en ik niet van het werken met een statief houd, heb ik dus van het interieur geen foto`s. Gelukkig is er buiten genoeg te zien, dus dan daar maar foto`s maken. De vorige keer hebben we wel de prachtige tuinen bekeken, maar zijn we niet toegekomen aan de parktuinen, dus die hebben we deze keer meegepakt. Blij dat we dat gedaan hebben, want die zijn zeker de moeite waard.

Vanuit de parktuinen teruglopend richting het Paleis word je getrakteerd op de achterzijde van het Paleis, die minstens zo mooi is als de achterzijde. 

Wij zullen zeker nog met enige regelmaat terugkeren naar Het Loo en ik kan het iedereen aanraden.