Ik heb al vaker geschreven over wat er hier bij ons allemaal in de rondte vliegt. Kijk hier maar eens.

Maar zo nu en dan vliegen er ook wel eens andere zaken rond, die geen veren hebben. Een stukje verderop zit het oefenterrein van defensie `t Harde. Daar gaan nog wel eens Chinook of Apache helicopters naar toe. Zo nu en dan vliegt er nog wel eens een F16 over. Maar die helicopters en F16`s, due blijven op flinke hoogte vliegen. 

Vandaag kwamen er toch wel wat bijzondere toestellen over vliegen. Ik werd getriggerd door een zwaar geluid in de lucht. Er komen hier vaak sportvliegtuigjes over, maar dit klonk zwaarder. Veel zwaarder. Toen ik zag waar het vandaan kwam, herkende ik de typische vorm van de vleugels. Dit moest een Spitfire zijn. Hij vloog redelijk dicht langs, dus ik kon er met de iPhone een filmpje van maken. Mensen die de tweede wereld oorlog hebben meegemaakt, praten vaak over het typische geluid van de Spitfire. Toen ik dit geluid hoorde, snapte ik meteen wat zij bedoelde. 

Supermarine Spitfire Mk IX

Niet veel daarna kwam er nog veel meer en vooral zwaarder geronk aan. Dat geluid kende ik wel; een Dakota. Deze kwam wel heel laag over. Het leek er op of de Spitfire en de Dakote een beetje in de buurt bleven vliegen, dus toen maar snel naar binnen gerend om mijn camera te pakken. De eerste die weer langs kwam, was de Dakota. Die kon ik aardig op de foto krijgen.

Douglas DC-3 "Dakota"

Daarna kwam ook de Spitfire nog een keer langs. Deze bleef helaas wat meer op afstand. Ondanks dat toch nog wel een nette foto kunnen maken. 

Supermarine Spitfire Mk IX

Niet lang daarna volgde er weer zwaar geronk in de verte. Het bleken twee toestellen te zijn. Ze kwamen recht over, waardoor ze moeilijk te herkennen waren. Niet lang daarna kwamen ze opnieuw langs en kon ik ze iets meer van opzij bekijken. Toen was het meteen duidelijk, dit waren North American Harvards. Een mooie gezicht zo met z`n tweeën in formatie. 

North American Harvard (IIIb)

Al met al weer eens iets heel anders om te fotograferen. Vooral leuk om te zien dat al die oudjes nog luchtwaardig zijn. Na een uurtje googlen bleken deze vliegtuigen onderdeel te zijn van het evenement "Grand Defilé 200 jaar Koninkrijk."

Klik op de thumbnails hieronder om de foto`s in het groot te zien.

IMG_3357-resize-logo.jpg IMG_3396-resize-logo.jpg IMG_3410-resize-logo.jpg

IMG_3441-resize-logo.jpg IMG_3485-resize-logo.jpg