Dit jaar geen "grote" vakantie voor ons, maar allemaal korte tripjes. Ons eerste korte tripje zit er op. Dat was wel even anders dan anders; de honden gingen mee. Dat was de eerste keer voor ons en voor de honden, dus hebben we een bestemming wat dichterbij gekozen; Meschede in het Sauerland. Om te oefenen maar eens beginnen met een nachtje. 

Bobcat en Dozer vonden het begin van de reis al goed; met de auto weg! 

Ondanks wat regenbuitjes onderweg viel de route niet tegen. Kan eigenlijk ook niet anders, want het Sauerland is natuurlijk prachtig. Het uitzicht van de hotelkamer over de Hennessee was geweldig. 

We waren lekker op tijd in het hotel, dus na het inchecken eerst maar eens de omgeving verkennen met de honden. 

 

Na het verkennen van de omgeving besloten we dat de honden wel toe waren aan een nieuwe uitdaging; de kabelbaan naar de top van de Ettelsberg in Willingen. 

Het weer was nog steeds niet echt fantastisch, maar hé we waren er toch en Bobcat had enorme expansiedrift; de Ettelsberg is van hem en iedere hond moest het weten! Dus maar lekker een beetje in de regen op de bergtop gewandeld. 

Ondanks de regen was het toch prachtig op de Ettelsberg. 

Na een half uurtje begon het droog te worden. Een prachtig moment in de bergen, vooral als de zon er bij komt en het water verdampt. 

Na het wandelen op de berg besloten we de berg maar weer af te dalen en ons heil elders te zoeken. Dat lukte aardig. Altijd goed, zo`n momentje van bezinning. 

Na terugkomst op onze hotelkamer vond Bobcat het een prima moment om eens diepzinnig te zijn. Staat hem goed zo in het zonnetje toch?

Tot zover onze vakantieverhalen van 2014. Volg dit reisverhaal vooral als je meer wilt horen en zien. 

Klik op de thumbnails hieronder om de foto`s in het groot te zien.