Ik maak best veel foto`s als ik op vakantie ben. Soms zelfs zoveel, dat ik niet weet wat er om mij heen gebeurde, doordat ik alleen maar door de zoeker zat te turen. Een paar duizend foto`s per vakantie is geen uitzondering. En dan kom je thuis, en moet je de foto`s gaan uitsorteren en een keuze maken welke foto`s in het album komen, welke foto`s op de site komen en welke nog even in een digitaal mapje mogen blijven rusten. Tot een later moment dus. Want aan de beurt, dat komen ze uiteindelijk allemaal. En dan worden er nog steeds heel veel afgeserveerd, want ik ben best kritisch op mijn eigen foto`s. Een beetje té misschien. Weggooien, dat doe ik niet. Dat kán ik niet. Ik word al onrustig bij de gedachte alleen. Met als resultaat; een paar honderd gigabyte aan mappen vol foto`s. 

Op een regenachtige avond blader ik dan door mapjes heen, volkomen willekeurig. En zo nu en dan, zitten er toch pareltjes tussen, waarbij ik denk; hoe kan het dat die foto 7 jaar heeft liggen wachten totdat ik hem ontdekte? En zo vond ik er weer een paar in de afgelopen dagen. Ik deel ze graag met jullie! 

Om te beginnen deze prachtige sabelantilop langs de Chobe rivier in Botswana. De foto stamt uit 2007, maar pas deze week ontdekte ik hem . 

Ook dit pareltje ontdekte ik onlangs. Het zijn twee hartenbeesten in de Okavango Delta in Botswana. Ook deze foto is uit 2007.

Of wat te denken van deze foto van de Okavango rivier? We hebben een boottocht over deze rivier gemaakt, de delta in. In de delta zijn we verder gegaan met een Mokoro, een uitgehakte kano. De oplettende kijker merkt nog net de afrikaanse visarend op linksboven. De plek waar hij een vis probeerde is nog zichtbaar in het water.  

Zebra`s horen wel bij het traditionele plaatje van afrika. Dat maakt dat het best lastig is om er een "andere" foto van te maken. Misschien dat ik daarom deze zebrafoto`s uit 2007 zo lang genegeerd heb. Na het openen in de Adobe Bridge (waarmee ik de RAW bestanden open om ze te processen in Photoshop) wekte de foto's toch ineens mijn interesse. Ik vind ze best geslaagd.

Hieronder nog een aantal foto`s uit 2007 die lang onopgemerkt bleven. Onderaan de pagina zijn thumbnails weergegeven. Klik op de thumbnails om de foto`s in het groot weer te geven. 

IMG_5148-RESIZE-LOGO.jpg IMG_5286-crop-resize-logo.jpg IMG_5436-resize-logo.jpg

IMG_5494-resize-logo.jpg IMG_5619-resize-logo.jpg IMG_5639-resize-logo.jpg

IMG_5641-resize-logo.jpg IMG_5647-resize-logo.jpg IMG_5661-resize-logo.png

IMG_5664-resize-logo.jpg IMG_5675-resize-logo.jpg